HEXAGONAL STRUKTUR

Förutom sina antioxidanta och basiska egenskaper har Kangenvatten dessutom en annorlunda struktur som kallas hexagonal. Ett hexagonalt vatten återfuktar (hydrerar) kroppen på ett mer effektivt sätt än något annat vatten. Dr. F. Batmanghelidj framhåller att de flesta sjukdomstillstånden kan hävas genom att kroppen återfuktas på ett effektivt sätt.


Hexagonalt vatten / Mikrostrukturerat vatten

För att förstå vad som menas med mikrostrukturerat vatten så är det viktigt att till att börja med veta att molekyler i vatten aldrig förekommer som enstaka molekyler. De klustrar alltid ihop sig, och det vatten vi dricker, varesig det är kranvatten eller buteljerat, har relativt stora kluster av molekyler och den form de tar är femsidiga, och dessa femsidiga eller pentagonala kluster av molekyler blir stora och kaotiska, de har allt från  12-100 molekyler som klumpar ihop sig.

Kangen maskinen för tillräckligt mycket energi genom vattnet för att ändra vinkeln som väteatomen ansluter sig till syreatomen, och det är då det skapas 6 sidiga molekyl kluster, med bara 6 molekyler per kluster. Med andra ord väldigt små kluster, eller mikrokluster.

Varför är detta så viktigt? Det är viktigt därför att mikrostrukturerat, hexagonalt vatten har förmågan att transportera näring in i cellerna och transportera avfall ut ur cellerna. Tänk dig cellmembranet som ett volley- boll nät. En volleyboll can inte ta sig igenom, men en mindre boll kommer lätt igenom. Det samma gäller för de mindre hexagonala vattenmolekylerna. 

När vi dricker vatten som är pentagonalt, femsidigt, och med mycket större kluster, kan det inte penetrera våra cellmembran. Kan det vara därför många människor dricker mycket vatten men förblir uttorkade på cellnivån och fortsätter att vara sjuka? När vattnet inte penetrerar cellmembranet förs inte näring in till cellen som det ska,  och cellen kan inte heller transportera bort avfall tillräckligt snabbt eller effektivt. Resulatet? 

Kroppen kommer i ett försurat tillstånd, med ansamling av avfallsprodukter. Detta, i sin tur, kan leda till en mängd symptom som vi har olika benämningar för, och som i sluttampen diagnostiseras som olika sjukdomar. Och alltför ofta är vi helt enkelt uttorkade!

Dr. Mu Shik Jhon, författare till boken “The Water Puzzle and theh Hexagonal Key” är en dokor från Korea vars upptäckter om hexagonalt vatten är banbrytande. Han har publicerat 250 olika vetenskapliga uppsatser och har mottagit över 30 internationella utmärkelser och priser.

Mirakulös vattenhealing

“Mirakelvatten med läkande förmåga” har hittills återfunnits i naturen vid några specifika platser runt om i världen. Dessa så kallade mirakelkällor har identifierats i Mexico, Tyskland, Indien, Kina, Australien och Japan. Mängder av människor från hela världen står i kö varje dag, varje timma för att få lite av detta ”magiska vatten” från dessa platser.

Under många år förblev det ett mysterium vad den läkande kraften i dessa mirakelvatten bestod av. Enligt Dr. Sanetaka Shirahata, från Graduate School of Genetic Resources Technology, Kyushu University, gick det dock att se en likhet mellan dessa vatten. Dessa vatten innehöll alla aktiva väteatomer.

Eftersom aktiva väteatomer dunstar redan 0,3-0,7 sekunder efter att de har genererats var människor med kroniska sjukdomar tvugna att personligen besöka dessa källor för att få lindring. Med Kangenvattnet erbjuds vi nu exakt samma sak, i vårt eget kök, genom dess innehåll av aktiva väteatomer.